18
Вт, Юни
25 Нови статии

Кикбокс
Инструменти
Шрифт

Още три медала спечелиха състезателите на свиленградския клуб „Тангра“

Златен медал завоюва свиленградчанинът Никола Папазов от балканско първенство в Ниш (Сърбия). Той се състезава в категория до 81 кг в стил лоу кик при юношите старша възраст. По пътя си към първото място нашето момче победи представители на Македония, Сърбия, а накрая и състезател от Бургас по изключително категоричен начин.

С още три медала се завърнаха представителите на местния „Тангра“ от изключително силната надпревара, провела се на 15 и 16 декември. Свиленградчани успяха да се откроят сред над 700 участници от Сърбия, Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска, България и др. Иван Стефанов завоюва сребърен медал в категория +47 кг в стил киклайт контакт. Той успя да надвие състезатели от Македония, Сърбия, но на финал загуби от кикбоксьор от Босна и Херциговина с минимална разлика. С бронзови медали останаха Виктор Корцанов и Алекс Илиев при най-малките в стил киклайт контакт след груби съдийски грешки и субективни отсъждания.

От „Тангра“ изказаха задоволство от играта на всичките си състезатели и завоюваните медали в отсъствието на двамата най-титулувани представители на клуба - Димитър Петров и Христо Калайджиев.

След престижното представяне на нашите бойци „Тангра“ получи персонална покана през март 2019 г. да участва в изключително силен турнир в Тешани (Босна и Херциговина) лично от Алия Огрич - вицепрезидент на балканската федерация по кикбокс. Зародила се и идеята нашия град да бъде домакин на международен турнир от такъв ранг. От клуба изказват благодарности на инж. Георги Манолов, който осигури участието на младите свиленградчани в Ниш. „По повод настъпващите коледни и новогодишни празници пожелаваме на инж. Манолов и всички съграждани здраве, благополучие, успех в делата, добротворчество, уважение и обич един към друг. Обичайте Свиленград и се гордейте, че сте негови жители“, споделиха от „Тангра“.

Диляна ЦВЕТКОВА