28
Вт, Май
17 Нови статии

Титлата за Виктория Радева и останалите момичета от тима ни е историческа – за пръв път страната ни печели това първенство

Виктория Радева, чиито корени са от свиленградското село Сладун (б.ред.: баща ѝ Славей Радев е оттам), стана европейска шампионка с отбора на България.

На 5 октомври се проведе детският шахматен турнир, посветен на празника на Свиленград. В състезанието взеха участие 15 деца от община Свиленград.

Свиленградският клуб участва с трима състезатели на "Морско конче" във Варна

Много добре се представи Дамян Дамянов на 48-я турнир за купата на България „Морско конче“ във Варна, съобщават от ШК "Свиленград 2013". В този престижен и труден турнир, който многократно е печелила и Нургюл Салимова, шахматният ни клуб тази година участва с трима състезатели.

Два сребърни медала спечелиха състезатели от ШК „Свиленград 2013“ на провелия се открит детски турнир „Народни будители“ в град Казанлък.

Два сребърни медала завоюваха децата от СКШ „Свиленград 2013“ на състоялия се пети мемориал „Марин Станковски“ в град Раднево.

Два медала спечелиха шахматистите от ШК „Свиленград 2013“ на провелия се турнир „Марица – Изток“ в град Раднево. Свиленградският клуб участва с шестима състезатели в група „А“ деца до 14 години.