14
Нед, Юли
18 Нови статии

Шахмат
Инструменти
Шрифт

Два медала спечелиха шахматистите от ШК „Свиленград 2013“ на провелия се турнир „Марица – Изток“ в град Раднево. Свиленградският клуб участва с шестима състезатели в група „А“ деца до 14 години.

Турнирът се проведе в седем кръга с контрола 15 минути плюс пет секунди на състезател.

Дамян Дамянов постигна пет победи и спечели сребърния медал при момчетата до 12 години.

На крачка от бронзовия медал бяха Атанас Вангелов и Дениз Илиев, които завършиха с актив от 4 точки и само вторичният показател ги изпрати по-назад в класирането.

Много добре се представи Сияна Вангелова, която донесе бронзов медал за свиленградския шахматен клуб. При второто си участие в шахматен турнир за деца до 14 години тя успя да спечели първия си медал.

Два медала спечелиха нашите шахматисти и на детския турнир „Дружба“ в град Харманли.

В група „А“ деца до 16 години Дамян Дамянов завърши на второ място от 22 състезатели в крайното класиране само с половин точка пасив от победителя Алекс Енев. Това му донесе сребърния медал при 12-годишните момчета.

Много усилия положи другият наш състезател при 12-годишните момчета Атанас Вангелов. С актив от 4 точки той се класира на 10-то място.

В група „Б“ деца до 10 години Сияна Вангелова се пребори с конкуренцията и завоюва златния медал при момичетата до 10 години, постигайки четири победи.

Също с актив от 4 победи завърши Иван Язанов. Загуба в последния кръг го лиши от медал. В крайното класиране той зае пето място от 21 състезатели.

Много добре се представи и Кристиян Георгиев, който направи своя дебют в състезание извън Свиленград. С актив от 3,5 точки той се класира на 12-то място.
Боряна Станева