19
Сря, Юни
27 Нови статии

Шахмат
Инструменти
Шрифт

Свиленградският клуб участва с трима състезатели на "Морско конче" във Варна

Много добре се представи Дамян Дамянов на 48-я турнир за купата на България „Морско конче“ във Варна, съобщават от ШК "Свиленград 2013". В този престижен и труден турнир, който многократно е печелила и Нургюл Салимова, шахматният ни клуб тази година участва с трима състезатели.

При момчетата до 12 години взеха участие 33-ма шахматисти от цялата страна. Като крайно класиране Дамян Дамянов завърши с актив от 5 точки - 4 победи, 2 ремита и 1 загуба. Дамян е единственият състезател без ЕЛО, който стигна до предварително обявените награди. Зад него останаха 7 градирани състезатели. Въпреки че беше поставен под №17 в стартовия списък, Дамян показа зряла игра и с добра тактическа дисциплина постигна първия си успех в турнира „Морско конче“, заемайки петото място в крайното класиране.

Другият наш представител в тази група Атанас Вангелов за първи път участва в тази възрастова група. Въпреки че беше поставен под №31 в стартовия списък, с добра игра особено в последните кръгове той завърши на 25-о място в крайното класиране.

При момичетата в групата 8-10 години Сияна Вангелова представи нашия клуб. За нея това беше второ участие за купа „Морско конче“ и тя надгради представянето си от миналата година. В крайното класиране зае 16 място от 26 момичета.