24
Пон, Юни
20 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Никол Бюлбюлева от ТК „Свиленград“ спечели второ място на силния регионален турнир по тенис за момчета и момичета до 12 години в гр. Стара Загора.

Надпреварата от календара на Българската федерация по тенис се проведе на 27.04.2024 г. на кортовете с твърда настилка на Тенис Клуб „ДМ“. В турнира участваха момичета и момчета от София, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, Кърджали, Казанлък, Асеновград, Дряново, Свиленград и други.

Въпреки че Никол е най-малка на години от всички участници, тя се представи отлично, като успя да завърши първа още в груповата фаза с 3 победи.

Най-напред се наложи с резултат 6:1 над тенисистката от Ямбол Мила Гаванозова, след това отново с 6:1 над Божидара Недялкова от гр. Дряново и пак със същия резултат победи и представителката на домакините от Стара Загора Симона Савова. Така се стигна до полуфинал, където преодоля с 6:1 състезателката на гр. Пазарджик Вивиан Бесалева. На финала Никол загуби от Татиана Чушева (Казанлък) с резултат 1:6, но въпреки това тя остави отлични впечатления.