23
Вт, Юли
40 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

 Никол Бюлбюлева (ТК „Свиленград“) спечели второ място на регионалния турнир по тенис на корт за момчета и момичета до 12 години в гр. София.

Надпреварата се проведе на 24-25.06.2024 г. на кортовете с настилка „клей“ на ТК „Люлин 6“. При девойките участваха 21 състезателки от цяла България.

Въпреки че бе най-малката от всички, Никол се справи отлично, губейки единствено финалния двубой.

Турнирът се провежда по правилото „директна елиминция“, като се играе всяка среща във формат 1 тайбрек сет до 6 гейма (тайбрек при 6:6).

Никол бе поставена в схемата и започна надпреварата директно от втория кръг. Най-напред тя се наложи с резултат 6:4 над коравата представителката на ТК „Про спорт“- София, Ния Кафалджиева. След това победи с 6:1 състезателката на ТК „Фаворит“ – Пазарджик, Вивиан Васалева. На полуфинала Никол срази безапелационно с 6:0 втората ракета на ТК „Про спорт“ Елица Манчева. Едва на финала талантливата свиленградска тенисистка загуби от първата ракета ТК „Про спорт“ Бояна Колева с 6:1.

С играта си Никол остави отлични впечатления и бе обект на доста внимание от другите тенис клубове, някои от които дори проявиха желание да я имат в редиците си.