23
Вт, Юли
40 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Никол Бюлбюлева (ТК „Свиленград“) спечели второ място на регионалния турнир по тенис на корт за момчета и момичета до 12 години в гр. София. Наскоро тя постигна същия успех на друго състезание пак там.

Надпреварата се проведе на 06-07.07.2024 г. на кортовете с настилка „клей“ на ТK „Уинър – Софийски Университет“. При девойките този път всички състезателки бяха от столицата, с изключение на Никол, която бе единствената представителка от „провинцията“ и която се справи отново отлично, като загуби единствено финала.

Турнирът се играе всяка среща във формат 1 тайбрек сет до 6 гейма (тайбрек при 6:6). В груповата фаза Никол постигна три победи, като завърши първа в групата си. Тя последователно се наложи над Паола Крилчева от ТК „Локомотив 1929“ с 6:2, със същия резултат надделя над Каролина Будикянова от ТК „Некст Джен“, а третия си успех постигна срещу Дениз Николчева от ТК „Бароко Спорт“.

В полуфинала на следващия ден Никол победи другата представителка на „Бароко Спорт“ Ния Стайкова с 6:2, като губеше в началото с 0:2. Така се стигна до финала, където Никол отстъпи с 6:2 на Юлияна Димитрова от „Бароко Спорт“.

С достойната си игра Никол отново остави прекрасни впечатления. Лично тя е избрала да участва само в силни турнири, които да й помогнат да израсне по-бързо.