20
Сря, Окт
21 Нови статии

  39 972  текстилни изделия и 1561 чифта спортни обувки задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

1 000 000 норвежки крони откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на  товарен автомобил, пътуващ за Турция.

Над 4000 метра текстилен кант, 2500 апликации и  1707 дрехи, имитации на световноизвестни марки, задържаха митническите служители на отдел „Митническо разследване и разузнаване“ от ТД Митница Пловдив при проверки в района на ГКПП "Капитан Петко войвода" през последните две седмици.

  Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 43 920 текстилни изделия, отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

На търг са обявени над 25 000 рокли, къси панталони, ризи, мъжко и дамско бельо, чорапи. В продажбата са включени и над 18 000 детски дрехи - бебешки комплекти за новородено, рокли, чорапи, бельо, тениски, панталони.

Текстилните изделия са задържани при опит да бъдат внесени контрабандно на 11.06.2020 г., когато товарен автомобил с чужда регистрация влиза в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево. Водачът с двойно гражданство - молдовско и румънско, представя пред митническите служители документи за превозваната стока - платове, домашен текстил, метални маси и столове за Беларус. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установяват 168 колета с над 43 000 недекларирани текстилни артикула.

Стоките се предлагат за продажба в седем групи, като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС, тъй като стоките са с несъюзен митнически статус и се освобождават след митническо им оформяне.  

Огледите на стоките могат да се правят от 18.10. до 20.10.2021 г. Търгът ще се проведе на 27.10.2021 г. от 11 часа в Свиленград.

Заявления  за участие в търга се подават в деловодството на ТД Митница Бургас в град Свиленград.

Пълната информация за търга е публикувана и на интернет страницата на Агенция „Митници"

 www.customs.bg в секция „Публични продажби“ - „Публични продажби по ДОПК

 


Опит за незаконно пренасяне на валута с левова равностойност 193 627 лева предотвратиха митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас.

Над 2,6 млн. таблетки от лекарствени препарати, които могат да бъдат използвани за прекурсори на наркотици, са задържани от митническите служители от началото на годината. 

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград извършва разследване по бързо производство за недекларирана валута от двамата турски  граждани за общо 148 642 лева.