13
Пон, Юли
16 Нови статии

Прокуратура привлече като обвиняеми и задържа шофьор и негов помагач за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми Д.А., на 20 г., и Н. М., на 30 г., за това, че с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали чрез осигуряване на транспорт на 21 чужди граждани  да преминат през страната в нарушение на закона, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Посолството на Гърция в София информира, че от 1 юли 2020 г. влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт "Кулата-Промахон".

Митническите служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция.

404 000  къса /20 200 кутии/ безакцизни цигари,  35 кг тютюн за пушене и 246 кг тютюн за наргиле задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево през месец юни, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Иззети са близо 10 200 кутии, закупени от Турция от  преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

Такса „Дезинфекция“ за влизащите в Турция леки автомобили бе въведена на ГКПП Капъкуле в началото на тази седмица. 30 турски лири/ около 7,50 лева/ се плаща за всяка кола, пристигаща на граничния пункт.

123 електронни фиша на обща стойност 14 040 лева са били връчени на преминаващи през ГКПП Капитан Андреево на 17 и 18 юни, съобщи на пресконференция днес началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Хасково Димо Чобанов.