19
Пет, Апр
28 Нови статии

Стотици аплодираха Камата в спортната зала

Носителят на Златната топка раздаде куп автографи

Носителят на „Златна топка” за 1994 година, легендата на българския футбол Христо Стоичков гостува в Свиленград на 19 април по покана на местната управа и лично на кмета арх. Анастас Карчев и председателя на Общинския съвет адв. Гиорги Еленков.

Кметът подари на Стоичков, който е почетен гражданин на Свиленград, плакет с герба на града, а Г. Еленков - ловджийски нож.

В препълнената спортната зала Камата се срещна с фенове на представянето на книгата си "Христо Стоичков. Историята", което е част от турнето му в страната. Над 1000 души бяха дошли на събитието и силно аплодираха най-добрия български футболист за всички времена. Духовият оркестър и танцови състави подсилваха празничната обстановка.

"Христо Стоичков. Историята" е официална биография, разказваща за пътя към световната слава. Написана е от първо лице в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков и публикувана от издателство "Софтпрес".

Носителят на Златната топка специално се обърна към подрастващите спортисти в залата, като им пожела да следват мечтите си и да бъдат упорити и постоянни в тренировките. Той не пропусна да поздрави своя приятел от казармата Павлин Паришев – Парко, да спомене имената на израсналите тук футболисти Мартин Камбуров и Пламен Митев. А Златната топка, която съм донесъл тук, е оригиналната, а не нейно копие, специално съобщи Христо Стоичков.

След представянето на книгата многобройни бяха желаещите да се снимат с Камата и да получат автограф от него.

Отборът на Свиленград се наложи с 2: 0 над Любимец 2000 . Мачът между първия и втория във временното класиране на областната футболна група се игра на стадион „Колодрума“.

Детският отбор по футбол11 на Свиленград 1921 загуби у дома от „Арена“ – Ямбол с резултат 3:4 на старта на пролетния дял на първенството.

Малките футболисти на „Свиленград 1921“ се класираха на трето място на турнир в гр. Хисаря за деца до 10-годишна възраст.

Свиленград нанесе тежко поражение на хасковския отбор Саяна II, побеждавайки го с 9:0. Двубоят от областната футболна група се игра на стадион Колодрума пред около стотина зрители.

Наградените отбори дариха паричните си суми за лечението на две деца

Отборът на „Нонстоп пойнт“ спечели купа „3 март“ на традиционния турнир по футбол на малки вратички, който община Свиленград организира за 28-и пореден път по случай националния празник на България.