22
Сря, Май
21 Нови статии

Още на първото си официално състезание свиленградският танцов клуб „ЕРА СвиЛена постигна много добри резултати. Успехът дойде на Балканската танцова спартакиада във Велико Търново.“

 

 Валя Савова е родена в Русия, в Сибир. Завършила е хореография с квалификация „Ръководител на хореографски колективи и читалищна дейност“ в Омския колеж по изкуствата през 1976 година. Занимава се с танци от дете. След като завършва образованието си, се връща в родния си град Сургут. Там работи в Двореца на културата „Нефтохимик“. Омъжва се за българин и от 1982 г. живее в България. Започва работа в читалище „Братолюбие“ л Любимец, където обучава групи по танци за деца и възрастни. През 2009 г. създава Спортен клуб по танци „Меджик“ в Свиленград и оттогава е на самостоятелна практика. - Миналата седмица на световното първенство по танци в Чехия постигнахте голям успех.

Три първи и едно трето място завоюваха танцьорите от „Меджик“ на провелия се от 15 до 17 юни в Хасково международен фестивал „Вълшебен свят“. В танцовото събитие се включиха около 1 500 участници от 13 държави. Член на журито пък, съставено от изключителни професионалисти, бе Литъл Фил, който участва в множество музикални клипове на световно известни изпълнители, сред които Джъстин Тимбърлейк, Крейг Дейвид, Марая Кери, Бритни Спиърс и др.

Възпитаниците на хореографката Валя Савова се състезаваха с 8 000 танцьори от цял свят

Свиленградчаните Габриела Стаматова и Димитър Гочев от клуб „Меджик“ спечелиха вицешампионската титла на провелото се в гр. Либериц, Чехия, Световно танцово първенство. Състезанието премина от 20 до 26 ноември при изключителна конкуренция. В него участваха към 8 000 души от цял свят.

 Възпитаниците на хореографката Валя Савова се състезаваха с над 7000 участници от цял свят

Огромен успех завоюваха петима от танцьорите на свиленградския клуб „Меджик“ на най-силното състезание на планетата. Елена Лилянова и Йоан Георгиев от ОУ „Иван Вазов“ и Никол Митева, Моника Кушелиева и Диана Маринова от СУ „Д-р Петър Берон“ станаха световни шампиони на провелото се в Либерец (Чехия) WADF WORLD DANCE CHAMPIONSHIP 2019.

Спортният клуб по танци „Меджик“ спечели поредните си награди от голямо състезание. Този път осем от възпитаниците на Валя Савова блеснаха на международния танцов фестивал „Macedonia open 2018“, провел се на 24 и 25 март в Скопие.

С 12 отличия и 5 квоти за World Dance Championship 2017-Рим, Италия се завърнаха танцьорите ни от Клуб по спортни танци „Меджик“ от провелия се в град Загреб, Хърватска International Dance Open 2017.