20
Съб, Юли
37 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.М. на 22 години за това, че на 11.06.2024 г. с лек автомобил с българска регистрация направил опит да пренесе през границата от България в Турция високорисково наркотично вещество – кокаин, с бруто тегло 3 510 грама  на обща стойност 730 080 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 11.06.2024 г. на ГКПП Капитан Андреево на трасето за изходящи коли и автобуси се установил лек автомобил с българска регистрация, управляван от българския гражданин С.М., който пътувал сам. МПС било отклонено за щателна митическа проверка, при която в тайник в двигателния отсег на лекия автомобил митническите служители открили 3 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на лекия автомобил С.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои държавното обвинение да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.