23
Вт, Юли
40 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Хероин за 2 329 008 лева  откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 21.01.2024 г. пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Нидерландия. Превозното средство с водач - турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка. При сканиране с рентгенова апаратура са установени несъответствия в плътността на два пожарогасителя, намиращи се в пластмасови шкафове, прикачени към полуремаркето. В хода на физическата проверка във вътрешността на пожарогасителите са открити полиетиленови пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 12.030 кг на стойност 2 329 008 лева, оценен за нуждите на съдопроизводството. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура–Хасково.

На заловения 42-годишен турски шофьор е повдигнато обвинение. Той е задържан за 72 часа, като прокуратурата ще изпрати искане до съда за налагането му на постоянна мярка „задържане под стража“.