17
Пон, Юни
27 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

28 560 кутии контрабандни цигари бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от пресцентъра на Митницата.

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 1. май на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът, турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока – 4 режещи машини, от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар. При последвалата физическа проверка, след разрязване на металните капаци във фабричните кухини на корпуса на машините, са открити 28 560 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Акцизните стоки на стойност 179 928 лева са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.