17
Пон, Юни
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Инспекцията е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите.

На 11.05.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът-турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар. В хода на контролните действия в товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока-пакети със слънчогледови семки, са намерени 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра.

Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.

На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.