28
Сря, Фев
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители откриха над 1.2 кг кокаин при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната, съобщават от пресцентъра на Митницата.

На 8 януари на МП Капитан Андреево на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига камион с турска регистрация, управляван от 26-годишен турски гражданин. ТИР-ът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина под пасажерската седалка е открит пакет, обвит с алуминиево фолио, съдържащ бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест веществото реагира на кокаин, а общото бруто тегло е 1247, 6 грама. След установяването на укрития наркотик водачът се е опитал да избяга, но след кратко преследване е задържан.

Проверката продължава с извършване на личен преглед, при който митнически служител открива в джоба на якето на мъжа две кубчета - общо 21 грама пресовано вещество, което при полевия наркотест реагира на марихуана. Пред разследващ митнически инспектор шофьорът на камиона е заявил, че употребява наркотици, а откритото количество е за лична употреба.

За случая митническите служители уведомяват компетентните органи от КАТ към МВР. Водачът на товарната композиция е бил тестван с техническо средство „Drug Test“, чието показание дало положителен резултат за употреба на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай от РУ-МВР - Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.