17
Пон, Юни
27 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

51 336 шампоана с лого на известна търговска марка бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от пресцентъра на Митницата.

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 5. май в 22:02 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените митнически документи той е превозвал козметични артикули от Турция за България. По време на контролните действия, митническите служители установяват в товара 51 336 шампоана в опаковки по 360 ml с лого на защитена търговска марка. Шампоаните са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.