24
Пет, Май
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Сменени са целите ръководства на митническите пунктове Капитан Андреево, Калотина и Лесово

Рокади са извършени в края на седмицата в Агенция „Митници“, съобщиха от пресцентъра на агенцията след запитване на "Старият мост".

За зам.-директор на агенцията на мястото на Лъчезар  Кръстев бе назначен Георги Александров, След като преди около месец управлението на агенцията пое Петя Банкова, последваха кадрови промени и по места.

За директор на Териториална дирекция Митница Пловдив бе назначен Мирослав Беляшки, който наследява на поста Евелина Харизанова. Новият шеф има дългогодишен административен опит извън агенцията и ще работи с нов екип от заместници с дълъг опит в системата на митниците.

Сменени са и началниците митническите пунктове Калотина, Капитан Андреево и Лесово, както и ръководителите на смени на трите пункта. На МП Калотина досегашният началник Никола Караиванов, който е от Свиленград и от 2021 г. ръководеше МП Калотина, се сменя с Райчо Соколов, който е дългогодишен служител и бивш началник на пункта. Преди да бъде командирован за три години на Калотина, Караивонов бе държавен инспектор в митническото бюро в кв. „Капитан Петко войвода“ / Гарата/ в Свиленград, където най-вероятно ще се завърне.

На МП Лесово, където началникът беше командирован служител, ръководството вече поема Мирослав Сарандиев, който е служител на ТД Митница Бургас - МП Капитан Андреево и в предишен период вече е ръководил МП Лесово.

На МП Капитан Андреево началник на пункта става Мария Диманова, дългогодишен митнически служител тук. Тя поема поста от Георги Господинов, управлявал от 2021 г. досега пункта. Началниците на смени  на  Капитан Андреево също са променени Досегашните ръководители преминават на други длъжности, уточниха от пресцентъра на агенцията.